De studievereniging Itiwana is opgericht in 1994, als een overkoepelend orgaan voor een aantal commissies die verbonden waren aan de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een actieve en toegankelijke vereniging van meer dan 300 leden. Ons streven is om de studenten van CA/OS met elkaar in contact te brengen, hen bij te staan in hun studie (hetzij door informatievoorziening, goedkope studieboeken aan te bieden of studiegerelateerde activiteiten te organiseren) en hen een leuke tijd te bieden terwijl ze studeren.

Lid worden van Itiwana kent, behalve het betalen van het lidmaatschap, geen verplichtingen. Het heeft echter wel veel voordelen! Zo krijg je als lid een fikse korting op studieboeken, die aan het begin van elk semester tijdens de speciale boekenacties verkocht worden. Uiteindelijk haal je de kosten van een lidmaatschap er op deze manier al uit! Verder mag je gratis of voor een kleine bijdrage deelnemen aan alle activiteiten en feesten. Hiervoor hebben we de Acticom die de gaafste feestjes organiseren, de Educom voor de antropologisch verantwoorde lezingen en congressen, de Reiscom voor de avontuurlijke studiereis naar locaties buiten Europa, het Mentoraat voor het fameuze eerstejaarsweekend en de Survivalcom organiseert het survivalweekend. Als dat nog niet genoeg is, ontvangen onze leden twee keer per jaar de ICA (semi-wetenschappelijk antropologisch tijdschrift) en viermaal per jaar valt het Bulletin (met meer luchtig nieuws) thuis op je deurmat. Wil je meer weten over de commissies die Itiwana rijk is? Ga dan naar het kopje ‘commissies’. Naast dat het gewoon onwijs gezellig is, leer je makkelijk je medestudenten kennen – en ouderejaars kunnen je vervolgens mooi helpen bij het voorbereiden van een tentamen! Als Itiwana-lid ben je bovendien automatisch lid van het WDO, een discussiedispuut over antropologische zaken.

Klik hier voor een uitgebreide geschiedenis van de studievereniging Itiwana.
Klik hier voor het Huishoudelijk reglement.

Disclaimer:

Studievereniging Itiwana is gelieerd aan het Instituut Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen van Universiteit Leiden, maar is een zelfstandige vereniging. Universiteit Leiden is daarom niet verantwoordelijk voor alles wat de vereniging aangaat.