Itiwana kent tien commissies: de AA-com, de Acticom, de Bulletincom, de Educom, de Fotocom, de ICA-com, de Lucom, het Mentoraat, de Reiscom en de Survivalcom. Daarnaast heeft Itiwana ook één adviesorgaan, namelijk de WOM. Verder werkt Itiwana samen met een aantal partners, zoals het WDO, de LaSSA, de opleidingscommissie en nog enkele andere overkoepelende organen. Hieronder stellen de Itiwana-commissies zich kort voor. Voor uitleg over het WDO, de LaSSA en onze sponsoren kun je de pagina Partners bezoeken.


AA-com 2017/2018

Komend jaar zullen wij: Claudia Nieuwenhuis, Myrthe van Herk, Sarah Bozuwa, Caroline Auée en Tamara Sangers de Acquistitie en Alumni commissie vormen. We gaan komen jaar aan de slag om een paar spetterende activiteiten neer te zetten voor onze oud leden. Daarnaast houden we contact met alumni door hen onder andere te voorzien van een mooie nieuwsbrief. Wij zijn ook degenen die ervoor zorgen dat Itiwana de financiële middelen heeft om al haar leuke activiteiten te organiseren, door het zoeken en contact houden met onze sponsors. Wil je ons bereiken? Mail dan naar extern@itiwana.org of zoek ons gezellig op!
AA


Acticom 2017/2018

Dit jaar is er weer een prachtige nieuwe activiteitencommissie voor jullie samengesteld! Sheline Kap, Tessa Hooijdonk, Sarah Bozuwa, Amber Tolboom, Anne van Egmond, Vera Vloedgraven en Bart Oude Kempers zullen dit jaar weer de mooiste feestjes, gezelligste activiteiten en gekste bezigheden organiseren. De Acticom is een commissie vol met belachelijk (goede) ideeën en veel energie. We zullen regelmatig aanwezig zijn in de Itiweek om weer een nieuwe activiteit te promoten, maar ook op Facebook en in het Hok zullen onze activiteiten gepromoot worden, dus houd die allemaal in de gaten! Dit jaar zullen we jullie weer verblijden met een liftdag, een bandjesavond, een episch gala en nog vele andere activiteiten! Als je zelf nog een leuk idee hebt kan je ons altijd aanspreken in het Hok of een mailtje sturen naar activiteiten@itiwana.org. Tot ziens bij onze activiteiten!
Acticom


Bulletincom 2017/2018

Dit jaar bestaat de Bulletincommissie uit Christien van de Pavert (hoofdredacteur) en vier enthousiaste eerstejaars, namelijk: Jet Huugen (secretaris/redacteur), Anouk Zilverentant (lay-out redacteur/redacteur), Wisse Herder (lay-out redacteur/redacteur) en Kira Nijland (eindredacteur). Wij zullen ervoor zorgen dat jullie dit jaar vier vermakelijke en antropologisch gerelateerde Bulletins zullen ontvangen. Deze staat vol met nieuwe rubrieken, quotes, activeitenverslagen en door leden ingezonden stukken. Mis je toch nog iets in de Bulletins, wil je gewoon iets leuks kwijt of wil je misschien als extern een leuk verhaal schrijven? Of heb je een vraag, dilemma of probleem voor de nieuwe rubriek ‘Chat met Jet’? Stuur dan een mailtje naar bulletin1617@itiwana.org en wie weet zien we jou dan wel terug in één van onze nummers. Heel veel leesplezier!
bulletin


Educom 2017/2018

Wij zijn de Educom, bestaande uit: Jodie Assen, Ileen van der Poel, Jade Szegedi, Lena Kwakman en Lina De Los Rios Torres. Dit jaar zullen wij weer leerzame en vooral hele gezellige activiteiten organiseren. Denk hierbij aan activiteiten zoals lezingen, workshops en quizzen! Hiernaast zullen wij jullie natuurlijk ook ondersteunen met educatieve activiteiten zoals de Sociale Theorieën tentamentraining en de veldwerk voorbereidingsmiddag. Wil je dus wat leren terwijl je het ondertussen reuze gezellig hebt, kom dan langs bij onze activiteiten!
We hebben al heel wat leuke ideeën, maar als jij nog een leuk voorstel hebt schroom dan niet en stuur vooral een mailtje naar educom@itiwana.org. Hierop kun je ons ook altijd benaderen voor vragen of andere opmerkingen. Zie je een van deze knappe koppies voor je college verschijnen luister dan even aandachtig wat de volgende knallende Educom activiteit zal worden, of houd anders de Itiweek en Facebook in de gaten.
Educom


Fotocom 2017/2018

Wij zijn de Fotocom, bestaande uit Sheline Kap, Vicky van den Berg, Myrthe van Herk, Samoa Greeve, Amber Tolboom, Sam Wichers Scheur en Christien van de Pavert. Wij zullen jullie op elke Itiwana activiteiten vereeuwigen, zodat jullie voor altijd kunnen nagenieten van de mooie herinneringen. Verder organiseren we dit jaar weer de ITI Talk en activiteiten gerelateerd aan fotografie (photoshop workshop, bezoek aan een tentoonstelling, etc.). Houd Facebook, de website en de Itiweek goed in de gaten voor de promotie van deze activiteiten! De foto’s die wij maken, zijn terug te vinden op www.flickr.com/photos/mediawana/collections. Wil je dat we een bepaalde foto van Mediawana afhalen? Dan kun je de titel van de foto mailen naar fotocom@itiwana.org. Spreek ons vooral aan om foto’s van jou en je Iti vrienden te laten maken!
Fotocom1718


ICA-com 2017/2018

De ICA is het semi-wetenschappelijke tijdschrijft van Itiwana. In dit tijdschrijft worden artikelen gepubliceerd die uiteenlopend zijn in onderwerp, maar die altijd een aanvulling zijn op de studie Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. De redactie van 2017/2018 bestaat uit Linde Voorend (hoofdredacteur), Tom Legierse (Eindredacteur), Tessa van Hooijdonk (Eindredacteur) Wisse Herder (Lay-out redacteur), Sam Wichers Schreur (Lay-out redacteur) en Caroline Auée (secretaris). Met deze enthousiaste commissie gaan wij twee mooie ICA’s maken! Houd je brievenbus dus goed in de gaten! De thema’s van deze ICA’s zijn voor nu nog een verrassing, maar zijn zeker antropologisch verantwoord! Heb jij zelf een goed idee of wil je zelf iets schrijven? Mail dan naar ica@itiwana.org. We hopen jullie veel leesplezier te geven met onze nieuwe ICA!
ICAcom


Lucom 2017/2018

Volgend jaar bestaat Itiwana 25 jaar! Om dit lustrum goed te vieren is de Lustrumcommissie opgericht, deze bestaat dit jaar uit: Renée Mudde, Wilke Geurds, Anne van Egmond, Maurits Guan, Charley Cornelissen en Claudia Nieuwenhuis. Dit collegejaar gaan we aan de slag met de organisatie van een paar super vette lustrum activiteiten. Volgend collegejaar zullen we deze in werking zetten. Jullie hebben dus nog heel wat om naar uit te kijken!


Mentoraat 2017/2018

Wij zijn Lena ‘Leendert’ Kwakman, Veronie ‘Ronnie’ Rouschop, Hannah ‘Hans’ van der Donk, Eva ‘Evert’ Loeve en Kira ‘Arik’ Nijland en wij zijn het Mentoraat van 2017/2018. Wij zullen als eerstejaars ook alle activiteiten voor de eerstejaars Iti’s organiseren. Zo is er de mogelijkheid om je docenten beter te leren kennen tijdens de docentenavond, kunnen de ouders de studie eens leren kennen tijdens de ouderavond en zijn we ook verantwoordelijk voor het mooiste weekend van het jaar: het Eerstejaarsweekend! Wij zijn dus een superleuke commissie waarmee je je eigen jaargenoten heel goed leert kennen. Houd Facebook, posters bij het Hok en de Itiweek goed in de gaten en vraag anders gerust eens waar de volgende fantastische activiteit blijft. Bij vragen of opmerkingen kan je een mailtje sturen naar mentoraat@itiwana.org. Tot bij de volgende activiteit!
Mentoraat


Reiscom 2017/2018

Dit jaar zullen wij, Aniek van der Zanden (promotie), Daphne de Haan (promotie), Mirjam Olsman (extern), Emma Fritz (secretaris), Jorn van Bladel (penningmeester) en Manon Delhaas (voorzitter), ons met hart en ziel inzetten om wederom een fantastische studiereis te organiseren. Met ons enthousiasme, doorzettingsvermogen en subliem gevoel voor samenwerking gaan wij dit avontuur aan om de Iti’s een onvergetelijke week te bezorgen. We zullen de natuur in duiken, onze antropologische kennis verbreden met leerzame activiteiten, een andere cultuur proeven, heel wat spelletjes spelen en het bovenal onwijs gezellig hebben met elkaar! Heb je een prangende vraag of een gouden reistip? Bereik ons dan op studiereis@itiwana.org of spreek ons aan in de wandelgangen en het hok.
Reiscom


Survivalcom 2017/2018

Ben jij degene die tegen je vrienden vertelt hoe graag je een keer mee zou willen doen aan Expeditie Robinson? Dit is je kans! Dit jaar zullen we wederom back to basics gaan tijdens het survivalweekend. Ben jij een geboren kampeerder en denk je een weekend te kunnen overleven zonder internet? Pak je wc-rol in en ga mee met het survivalweekend! We zullen dit weekend doorbrengen in de bossen met tal van leuke spellen en veel gezelligheid aan het kampvuur. Nog niet helemaal overtuigd? Dit jaar organiseren we ook een heuse survivaldag, om alvast je skills wat bij te schaven! De Survivalcom bestaat uit (boven v.l.n.r.) Marleen Kop, Ileen van der Poel, Dana Huisman (onder v.l.n.r.) Vera Vloedgraven, Laure Lemeire en Wilke Geurds. Contacteer ons via survivalcom@itiwana.org voor al je vragen of tips!Survivalcom1718