Bang dat je als antropoloog niet aan de bak komt? Of wil je gewoon ergens een stage doen tijdens je BA? Er is aanbod genoeg!

Op deze pagina staat een actueel overzicht van vacatures en stages die aansluiten op jouw wensen en eisen.

Kan je hier niet een stage vinden die je aanspreekt? Dan kun je ook op eigen gelegenheid een stage zoeken. Om je te helpen geven wij hieronder een aantal eisen waar je stage aan moet voldoen. Ook kun je op de prikborden van de derde verdieping kijken op de FSW. Je vindt daar interessante vacatures en stages die de docenten zelf opgehangen hebben. Daarnaast heeft de Antropologen Beroepsvereniging sinds het najaar van 2013 een stage-overzicht voor alle antropologen in Nederland en kan je op www.leidschwerk.nl, een site speciaal voor Leidse studenten, interessante bijbaantjes en stages vinden.

Voor verdere informatie over en begeleiding bij het zoeken van een stages kunnen je altijd terecht bij de stagecoördinator:

Matthijs Kallenberg
+31 71 527 1918
m.kallenberg@fsw.leidenuniv.nl
3A37a

Eisen stages
Stage lopen mag niet zomaar, deze moet namelijk aan een aantal eisen voldoen. Het is dan ook het makkelijkst om op één van de stages van het prikbord in te gaan, omdat de stagecoördinator al heeft gecontroleerd of deze aan de eisen voldoen.

Als je zelf een stage wilt organiseren of gevonden hebt moet je op een aantal dingen letten.

– De stage moet wetenschappelijk van aard zijn.
Het is niet de bedoeling dat de hoofdtaken van je stage bestaat uit het zetten van koffie of kopieren van formulieren.
– Je project moet afgebakend zijn.
Wie en wat ga je waar bestuderen over welke periode?
– Het is géén “meeloopstage”.
Het is de bedoeling dat je de baas bent over je eigen stage.
– Je werkt bij een redelijk grote organisatie.
Dus niet “wenkbrauwloze-moeders-in-Cambodja” die vorige week geopend is door je schoonheidsspecialiste.
– Je hebt je eigen werkplek.
Je gaat dus vanuit je huis/kamer naar je werk.

Voor het vinden van een stageplek kan je bijvoorbeeld bellen naar de BuZa, Cordaid of COS, zij hebben vaak een breed aanbod!

___________________________________________________________________________

Vacatures:

Stichting The Faketory
Stichting The Faketory is een internationale kunststudio, geleid door dr. Martijn van Oorschot en drs. Sabya van Elswijk. Martijn, antropoloog en creative director, heeft als Martijn Crowe in 1998 The Faketory/ De Oplichterij opgericht. De plek werd beroemd door de kunstexposities, kunst- en muziekperformances en uitgeverij. Sabya is medisch sociologe, gespecialiseerd in gezondheidszorg en educatie. Ze geloven dat kunst een richting moet hebben, niet alleen l’art pour l’art, maar om de wereld beter te maken.Social art – kunst vanuit menselijkheid. Martijn en Sabya werken met straatmensen, tieners in achterstandssituaties, dragqueens en ouderen. Antropologisch onderzoek, mixed media, kunst en boeken worden ingezet om de wereld te laten zien wat er gebeurt met deze mensen en laten de mogelijkheden zien anders met problemen om te gaan waar deze mensen tegen aanlopen. De belangrijkste vraag die Martijn en Sabya stellen is: Wat draag jij bij aan de wereld? Ze hebben stages beschikbaar, klik hier voor meer algemene informatie en klik hier voor de stageplek voor antropologen.

Doorlopende stage Habitat voor Humanity
Stage lopen bij een internationale non-profit organisatie die vindt dat iedereen recht heeft op een veilig dak boven zijn hoofd? Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die mensen ondersteunt bij het bouwen van een eigen huis – dé basis voor een betere toekomst. Habitat Nederland wil mensen bewust maken van het wereldwijde huisvestingsprobleem en werft fondsen om in uiteenlopende landen projecten te financieren.Habitats doelstelling – bouwen aan een wereld waarin iedereen een veilig thuis heeft – geeft de stageplekken net even dat beetje extra. Het biedt niet alleen een kijkje in de wereld van de internationale ontwikkelingshulp – je draagt ook zelf je steentje bij! Habitat for Humanity Nederland bestaat uit een klein team nuchtere, gedreven professionals. Wij hebben regelmatig ruimte voor vrijwilligers/werkervaringsplaatsen en stageplekken op ons kantoor nabij station Amsterdam Sloterdijk. Kijk op onze website www.habitat.nl voor meer informatie en neem contact met ons op.

Cross your Borders
Cross your Borders organiseert interactieve onderwijs projecten aangaande wereldvraagstukken. Ben jij geïnteresseerd om hieraan mee te werken? Wees er dan snel bij! Klik hier voor de vacature.